World Wide War

Bu aralar beni mutlu eden teknolojilerden biri de online müzik servisleri. Adıyla, Spotify ile sevdiğim birkaç parçadan radyo oluşturup yeni guruplar keşfetmenin zevkini çıkarıyorum. Bu guruplardan bir tanesi de Royal Hunt. 2001 yılı albümlerinde WWW’ye gönderme yapan World Wide War (Dünya Çapında Savaş) diye bir şarkıları var. Şarkıdaki tema tam olarak bu yazının devamı ile aynı değil ama, başlığı nereden yürüttüğümü itiraf edeyim dedim; bir de Royal Hunt güzel gurup, dinleyin.

Öyle ya da böyle, tüm dünyayı saran bir savaş çoktan başlamış durumda. Adını koyun, siber tehdit deyin, bilgi hırsızlığı deyin ama sonuçta sizlerin bilişim cihazlarınız artık siber yollarla suç işleme potansiyeli olan kişilerin hedefi halinde. Bunu kurumsal ya da ulusal boyutta da düşünmek mümkün elbette, ancak en yaygın görüneni kişisel cihazlar üzerinden bireysel bilgileri çalma ve/veya bu cihazları köleleştirerek bunlar üzerinden kötü amaçlı eylemler gerçekleştirme.

Süregelen bu savaşta 2014’te bizleri nelerin beklediğine dair Trend Micro’nun öngörülerini dergimizin sayfalarında sizlerle paylaştık; göz atmanızı şiddetle tavsiye ederim. Bu öngörülere göre sizleri nasıl koruruz diye kafa yorunca da Trend Micro ve Hardware Plus iş birlikteliği ile bir kampanya yaptık.

Hardware Plus okuyucularından 3000 kişi Trend Micro Titanium Internet Security ürününü 90 gün boyunca ücretsiz kullanabilecekleri gibi, süre sonunda oldukça özel bir fiyattan lisanslarını bir yıl uzatma şansına sahip olacaklar. Bu köşemde çalıştığım firma ile ilgili reklam kokan şeyler yazmamaya gayret ediyorum, ancak sahip olacağınız ürünü bir de halk dili ile anlatmak isterim.

Titanium Internet Security, Trend Micro’nun bireysel olarak sunduğu oldukça kapsamlı pakettir. Sahip olacağınız anahtar ile sadece antivirüs değil, sosyal medya güvenliğinizi, web siteleri erişiminizi, çocuklarınızın internet erişimlerini denetleyen, sistem performansınızı iyileştiren pek çok bileşene sahip olacaksınız. Bir de kişisel taahhüdüm; sisteminizi neredeyse hiç yormayacağız.

Haliyle daha detaylı bilgiler için Trend Micro web sitesi ve Trend Micro blog sayfasına başvurabilirsiniz.

Hazır sayfaya uğramışken de Trend Micro’nun güvenli bulut depolama çözümü olan SafeSync için 5 GB online depolama hizmetini de denemenizi tavsiye ederim. Dosyalarınıza Windows, Mac, Android ya da iOS destekleyen istediğiniz herhangi bir bilişim cihazından özel bileşenleri ile ya da herhangi bir WEB tarayıcısı üzerinden kesintisiz erişebilir ve tüm bu cihazlar arasında dosyalarınızın senkronizasyonunu sağlayabilirsiniz. Android kullanıcıları için Mobile Security Personal Edition for Android ve Mobile Backup & Restore for Android de muhakkak göz atmanızı tavsiye ettiğimiz çözümlerden.

Çok uzatmayayım. Lütfen ürünlerimizi tüm özellikleri ile deneyin. Memnun kalacağınızı düşünüyorum.

Vesile ile gerek fiziksel, gerek siber tehditlerden uzak, güzel bir 2014 geçirmenizi diliyorum.


Bu yazı düzenlenerek Ocak 2014’te Hardware Plus dergisinde Post PC dizisinin 8. makalesi olarak yayınlanmıştır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir